02 грудня о 10:00 на території Олімпійського центру "Конча Заспа" відбудеться відкрите тренування збірної України "Ігор Нескорених".

На початку відкритого тренування членів команди привітають представники організаційного комітету: представник Міністерства у справах ветеранів України, директор Центру стратегічних комунікацій "Стратком Україна" Оксана Горбач і директор Благодійного фонду "Повернись живим" Тарас Чмут, тренери та представники збірної.

Під час відкритого тренування журналісти зможуть подивитися, як тренуються члени збірної, а також, за бажанням, взяти участь у процесі тренування на різних локаціях під наглядом тренерів та членів збірної. Протягом тренування журналісти зможуть дізнатись про шлях відновлення учасників бойових дій після поранення, та роль спортивної реабілітації у цьому процесі. 

Відео дня

Нагадаємо, що українські ветерани готуються до виступів у таких видах спорту: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску), пауерліфтинг, веслування на тренажерах, велоспорт, плавання, баскетбол на візках та стрільба з лука. Тренування відбуваються в межах тренувальних зборів, які проходять з 20 листопада по 02 грудня в місті Києві. Міжнародні змагання "Ігри Нескорених", після двох переносів у 2020 та 2021 роках через поширення пандемії COVID-19, відбудуться з 16 по 22 квітня 2022 року у м. Гаага, Нідерланди. 

Початок відкритого тренування: 10:00 02 грудня. Відкрите тренування розпочнеться на території Олімпійського навчально-спортивного центру "Конча Заспа" з пауерліфтингу, веслування на тренажерах, стрільби з лука, легкої атлетики (м.Київ, Столичне шосе 19). З м. Видубичі об 09:00 відправлятиметься транспорт до Олімпійського навчально-спортивного центру "Конча Заспа". 

Розклад заходу:

Збір на локації та початок реєстрації медіа — 09:30

Офіційна частина — 10:00

Початок тренувань — 10:30

Локація збору — Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча Заспа", вул. Столичне шосе 19, м. Київ

Акредитація преси: 

Акредитація триває до 18-00 01 грудня 

На адресу: info@invictusgames.in.ua

Про Ігри Нескорених

Ігри Нескорених (eng. Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році, — міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2021 рік.

Мета проєкту "Ігри Нескорених в Україні" — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції. Команда проєкту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проєкт розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни. 

Організатори

Відбір та підготовку збірної України 2020 року здійснює Міністерство ветеранів України спільно з БФ "Повернись живим" та Центром стратегічних комунікацій "СтратКом Україна" за підтримки міжурядової робочої групи.

Слідкуйте за перебігом відбору в збірну України на офіційних сторінках команди в соціальних мережах:

Facebook facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine/

YouTube youtube.com/channel/UCbutl1h6tYLbUMkUYdW5Elg