У Черкасах завтра стартує загальноміська акція з прибирання доріг і розчищення прибордюрних частин.

Учасникам прибирання міська влада обіцяє щоденну заробітну плату: 100 грн. за розчищення 263 м2 прибордюрної частини або завантаження на спецтехніку 4 м3 ґрунту, повідомили УНІАН у прес-службі Черкаського міського виконкому.

Роботи з прибирання контролюватиме КП “Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів”, на балансі якого перебувають усі міські дороги, а ініціатором залучення “добровольців” виступив міський голова Черкас Сергій ОДАРИЧ.

Відео дня

За словами директора КП “ЧЕЛУАШ” Бориса ОНІЩЕНКА, вдатись до такого кроку підприємство змушене через істотну засміченість черкаських доріг після зими. А оскільки технічні потужності на “ЧЕЛУАШ” доволі обмежені, то швидко розчистити всі дороги і прибордюрні частини Черкас не вдасться. Тому було ухвалене рішення залучити додаткові резерви “зі сторони”.

За планом, прибирання доріг у Черкасах здійснюватиметься від центру до околиць і навпаки. Тобто бригади робітників рухатимуться, умовно кажучи, назустріч один одному. Таким чином вдасться охопити практично всі райони Черкас, зазначив Б.ОНІЩЕНКО.