Відкриття літньо-осіннього мисливського сезону на території Київської області відбудеться 10 серпня, повідомили УНІАН у ВЗГ ГУМВС України в Київській області.
Відтак, правоохоронці Київщини закликають мисливців дотримуватися правил полювання та техніки безпеки і нагадують, що зараз відкрито сезон полювання лише на пернату дичину.
«Згідно з Законом України «Про мисливське господарство та полювання» право на це мають громадяни України досягнувши 18-річного віку та іноземці, які одержали в установленому порядку документи, що засвідчують право на добування мисливських тварин», - говориться в повідомленні.

Також зазначається, що дотримання особистої безпеки, заходів безпеки при поводженні зі зброєю та правил поведінки на воді – основна запорука безпечного відпочинку. «Не допускається виїзд мисливців і перебування їх на полюванні з несправною та незареєстрованою зброєю. Не можна полювати у нетверезому стані, ближче ніж за 200 метрів від житлових будівель, у темний період доби, направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо вона не заряджена, стріляти без потреби», - нагадуються у міліції і наголошують, що вітчизняним законодавством за браконьєрство передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Окрім того, працівники міліції закликають жителів Київщини бути обережними та вкрай уважними під час відпочинку на територіях, де розпочався сезон полювання.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ На Вінниччині сезон полювання на пернату дичину вже розпочався

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ На Сумщині сезон полювання на пернатих стартує 10 серпня