Якщо масове отруєння на весіллі у Немиринцях Ружинського району Житомирської області матиме тяжкі наслідки, винні в отруєнні людей нестимуть кримінальну відповідальність аж до позбавлення волі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Житомирі повідомив т. в. о. начальника УМВС України у Житомирській області Василь Дячук.

При цьому Дячук зазначив, що зараз міліція вилучила велику кількість продуктів, які готувалися для весілля і з’ясовує точну причину отруєння.

Відео дня

Також триває розслідування кримінального провадження.

«Зараз ми постійно отримуємо інформацію про хворих, кількість їх постійно зростає, порушено провадження, відібрані зразки продуктів, на місці працювала також і ветеринарна міліція, призначена експертиза, вилучено чимало продуктів», - сказав Дячук.

Як повідомляв УНІАН, станом на 11 годину 14 серпня на Житомирщині кількість госпіталізованих із отруєнням після весілля у селі Немиринці Ружинського району зросла до 52 осіб, з них 12 - діти.

Перші хворі з отруєнням після весілля у селі Немиринцях Ружинського району почали надходити до лікарні вночі 12 серпня.

Постраждалі святкували весілля на території приватного домогосподарства та вживали страви домашнього приготування. Всього на святі було близько 200 осіб.

В усіх госпіталізованих симптоми однакові - температура до 40°C, головний біль, біль у попереку, діарея. Стан потерпілих - середньої тяжкості.

У місці спалаху інфекції працюють спеціалісти санепідслужби, які мають встановити джерело зараження.

Правоохоронці розслідують кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.