У Дніпропетровську урочисто відкрили Народний музей історії та бойової слави міліції. Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

У Дніпропетровську відкрили оновлений музей Народної міліції

Начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області генерал-лейтенант міліції Віктор Бабенко урочисто перерізав червону стрічку та оголосив музей відкритим для відвідувачів.

Відео дня

Цікаво, міліцейський музей було створено 10 листопада 1975 року за ініціативи начальника УВС Дніпропетровської області генерал-полковника внутрішньої служби Івана Гладуша. Він розміщувався по вул. Артема 5, у клубі Управління внутрішніх справ. У 1977 році Колегія Міністерства культури УРСР присвоїла музею почесне звання – «Народний».

У Дніпропетровську відкрили оновлений музей Народної міліції

За ці роки приміщення музею прийшло в аварійний та неналежний санітарний стан. Тому для збереження історичної спадщини дніпропетровської міліції, керівництво Головного управління прийняло рішення створити музей в адміністративній будівлі обласної міліції. Сьогодні у музеї зібрано близько 4 тисяч експонатів. Це фотокартки, документи, особисті речі, зброя, фронтові та трудові нагороди, особисті колекції працівників міліції, починаючи з 20-х років минулого століття.

У Дніпропетровську відкрили оновлений музей Народної міліції
Фото: МВС України

Частими гостями у музеї є працівники міліції, члени їх сімей, курсанти університету внутрішніх справ, студентів вузів, школярі та інші небайдужі до історії міліції громадяни.

Вже стало традицією, що молоді працівники міліції у перший день служби обов’язково відвідують музей.