Уповноважений України з прав людини Ніна КАРПАЧОВА стурбована тим, що в державі станом на кінець першої декади 2009 року зимові холоди забрали життя 110 людей, третина з яких – бездомні.

За інформацією Міністерства праці та соціальної політики України, найбільше постраждалих від січневих морозів виявлено в Луганській області – 37 загиблих, Донецькій області – 11, Миколаївській області – 7, у Києві – 18 та в Севастополі – 8, повідомляє прес-служба Омбудсмана.

"Нині, коли метеорологи попереджають про наближення чергової хвилі негоди та морозів, - наголошує Омбудсман України, - необхідно невідкладно усунути недоліки в організації функціонування об‘єктів теплопостачання, підприємств житлово-комунальної сфери, а також забезпечити стабільну роботу закладів соціального захисту, мобілізувати усі ресурси для суттєвого збільшення  кількості пунктів ночівлі, обігріву, роздачі гарячої їжі і теплого одягу, насамперед громадянам, які не мають притулку. І, звичайно ж, кожен з нас у випадку, коли поруч страждає чи гине від переохолодження людина, не повинен залишатися байдужим, а має робити все можливе, аби  врятувати найдорожче – людське життя".

Відео дня

Уповноважений з прав людини направила подання прем‘єр-міністру України Юлії ТИМОШЕНКО.