Грач: Подавіться! Ми не дозволимо чіпати жодного пам’ятникаСімферополь. 7 листопада. УНІАН. У Сімферополі до тисячі активістів Комуністичної партії України взяли сьогодні участь в мітингу і демонстрації з нагоди 90-річчя Жовтневої революції.

Як передає кореспондент УНІАН, акція почалася з покладання квітів до пам`ятника Володимиру Леніну на центральній площі Сімферополя. Там же пройшов мітинг, який почався з виконання гімну СРСР. Акція проходила під прапорами КПУ і транспарантами з гаслами: «Дню Великого Жовтня – статус державного свята!», «90-річчю Великого Жовтня – слава!», «Фашизм не пройде!», «ЮЩЕНКО, руки геть від радянської історії!» тощо.

До акції комуністів приєдналися також активісти Соціалістичної партії України. Вони тримали прапори СПУ і прапор України. Проте потім український прапор скрутили.

Відео дня

Лідер комуністів Криму Леонід ГРАЧ, виступаючи перед присутніми, піддав різкій критиці курс Президента Віктора ЮЩЕНКА. Зокрема, Л.ГРАЧ негативно висловився щодо ідеї знесення пам`ятника радянським діячам. "Я хочу сказати всім – подавіться! Ми не дозволимо чіпати жодного пам’ятника. Якщо таке дозволити, а особливо в Криму, вам тоді забракне місця", - заявив Л.ГРАЧ.

Він також закликав народ України висловити протест правлінню нинішнього Президента.

Мітинг закінчився виконанням міжнародного гімну трудящих «Інтернаціоналом» і нагородженням комуністів, які відзначилися, російськими нагородами, виготовленими спеціально до 90-річчя Жовтневої революції.

Крім того, учасники мітингу прийняли звернення до громадськості, в якому, зокрема, говориться: «Відзначаючи 90-річний ювілей Великої Жовтневої революції, Комуністична партія України заявляє: комуністи залишаються вірними принципам марксизму-ленінізму і пролетарського інтернаціоналізму. Головною метою для нас є повернення громадянам втрачених політичних і соціальних гарантій лише на основі єдності в рамках ЄЕП України, Росії і Білорусі, російській мові - статусу державної».

Потім комуністи пройшли колонами центральною вулицею Сімферополя – вулицею Кірова – до площі Радянської. Акція пройшла спокійно, без ексцесів.