У дитсадку Кропивницького скандал через в муровані у підлогу унітази / фото Facebook

У дитячому садку №37 "Ластівка" у Кропивницькому у туалетах унітази вмуровані у підлогу.

Фото туалету в групі "Батьківська рада Кропивницького" опублікував батько дитини, що навчається у дитсадку, Вадим Орлов.

"Ось такі туалети в садочку №37 "Ластівка". Хтось мені може пояснити як туди сідати і навіщо було замуровувати унітази?", - написав чоловік.

Відео дня

Фото шокувало учасників групи. "Я у шоці", "І це сучасні туалети", "Як на них сідати", "Це щоб діти ноги ламали?", - пишуть у коментарях батьки.

Читайте такожУ Китаї зареєстрували торгові марки для унітазів "Роналду", соку "Мессі" та каструль "Суарес"

Батьки вже звернулися до Держспоживслужби з проханням провести інспекцію і зробити висновки щодо відповідності таких туалетів санітарним та будівельним нормам, повідомляє "Українська правда".

Завідуюча дитсадком Тетяна Волкожа пояснила, що на сьогодні у закладі дошкільної освіти вже повністю вибили та встановили нові унітази в 14 групах. 

За її словами, залишилася лише одна група, у якій ще не відремонтована половина туалетної кімнати. 

"Ці унітази були встановлені ще з моменту забудови. Зараз кожного року за можливості фінансування ми ремонтуємо туалети", – повідомила Волкожа.

Наразі вона чекає нового бюджету, щоб закінчити ремонт у цій групі, і стверджує, що туалет відповідає санітарним нормам, бо "там чисто і прибрано".

Як повідомляв УНІАН, киянка стверджує, що її сина у дитсадку довели до неврозу.