Співробітниці з ентузіазмом зустріли це рішення / IC фото

Дві компанії в китайському Ханчжоу надали незаміжнім співробітницям старше 30 років додаткову восьмиденну відпустку на час китайського Нового року, на додаток до семи державних вихідних.

Передбачається, що додаткові вихідні дні жінки спробують налагодити особисте життя, пише tjournal.ru.

За словами менеджера по персоналу однієї із цих компаній, Hangzhou Songcheng Performance, співробітниці з ентузіазмом зустріли це рішення. Чоловіків і жінок в компанії приблизно порівну, але жінки працюють в основному у внутрішніх відділах і в шоу, які влаштовує організація, і майже не мають можливості знайомитися із молодими людьми.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі пенсіонер забивши знайому молотком до смерті за грубу відмову вийти за нього заміж (відео)

Раніше в січні одна з міських шкіл Ханчжоу почала давати додаткові вихідні одиноким бездітним вчителям, щоб у тих з'явився час на побачення. На думку шкільної адміністрації, учням піде на користь, якщо їхні педагоги будуть щасливі.

У Китаї до незаміжніх жінок старше 30 років часто ставляться поблажливо, а на їх позначення використовують слово, яке можна перекласти як «залишкові». Це пов'язано з переконанням, що після 25 жінці складніше вийти заміж. Разом з цим в Китаї спостерігається загальносвітова тенденція, згідно з якою все більше жінок зосереджуються на кар'єрі і виходять заміж пізніше традиційного віку — або вважають, що краще взагалі не вступати в шлюб.