Леонід Черновецький / фото 24tv.ua

Екс-голова КМДА Леонід Черновецький просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити генпрокурору Юрію Луценку виїжджати за кордон.

Як повідомляє прес-служба суду, Черновецький позивається до Державної прикордонної служби та генпрокурора Луценка.

Читайте такожУ Кличка дозволили скандальному пастору Черновецького Сандею Аделаджі побудувати новий мікрорайон на Позняках

Відео дня

"Позивач просить суд в інтересах народу України заборонити Юрію Луценку виїзд за кордон з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на посаді генерального прокурора відразу після його звільнення. Серед інших вимог позову – зобов’язати Державну прикордонну службу України обмежити виїзд Юрія Луценка за кордон", – йдеться в повідомленні.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв УНІАН, Черновецький був мером Києва із 2006 до 2012 року. Після приходу до влади Віктора Януковича в 2010 році залишив Україну й оселився в Грузії. 

У липні 2017 року Генпрокуратура повідомила Черновецькому про підозру за статтею про зловживання владою або службовим становищем. Колишнього мера, зокрема, підозрювали у незаконному будівництві вертолітного майданчика на об’єкті археологічної спадщини і заниженні орендної плати, чим територіальній громаді було завдано збитків на понад 250 мільйонів гривень.

Невдовзі після оголошення підозри речниця ГПУ Лариса Сарган заявила, що суд дозволив затримати Черновецького для обрання запобіжного заходу, оскільки невідомо місце перебування екс-мера.

Утім, сам підозрюваний в інтерв’ю ЗМІ повідомляв, що від слідства не ховався, а відкрита кримінальна справа змусила його покинути Грузію.