Саудовская Аравия / pixgood.com

Таке рішення ухвалив Комітет із заохочення чесноти і запобігання гріху після того, як патруль шаріатської гвардії під час планового обходу закладів громадського харчування виявив в одному з них відступ від норм: відсутність стіни, що відокремлює жіночу половину кафе від чоловічої, передає Lenta.ru з посиланням на The Independent. Як пояснили співробітники кав'ярні, стіна звалилася в годину пік через наплив відвідувачів. Щоб не допустити порушення правил шаріату, закладу заборонили обслуговувати жінок до тих пір, поки стіна не опиниться на своєму місці.

Читайте такожУ Саудівській Аравії чоловікам дозволили їсти своїх дружин

Одна з жінок, якій на цій підставі в кафе відмовилися продавати напої і їжу, показала у своєму мікроблозі фото таблички на дверях кав'ярні. Напис рекомендує жінкам взагалі не заходити в кафе, а замість цього надіслати за замовленням водія. Керівництво саудівського відділення Starbucks зазначило, що стіна регулярно руйнується через тисняву, і пообіцяло відновити конструкцію протягом двох тижнів.

Відео дня

Жінки Саудівської Аравії істотно обмежені у правах: їм заборонено водити машину, і за чоловіками залишається останнє слово в таких аспектах життя жінок, як шлюб, подорожі і отримання вищої освіти.