Джеймі Олівер ділиться рецептом приголомшливого часникового хліба / фото ua.depositphotos.com

Домашній часниковий хліб - смачний гарнір, який можна приготувати на вечерю в ці вихідні. Звичайно, такий хліб можна купити і в магазині, але набагато цікавіше буде спекти його самостійно.

Джеймі Олівер ділиться рецептом розкішного часникового хліба з петрушкою, лимоном і вершковим сиром, який нікого не залишить байдужим.  Рецепт смачної випічки опублікувало видання Express.

Для приготування смачного часникового хліба вам знадобиться:

  • Один пакетик сухих дріжджів вагою 7 г.
  • 500 г борошна, плюс ще трохи для присипки
  • Оливкова олія
  • 50 г білого або цільнозернового хліба
  • Один великий пучок петрушки (60 г)
  • Три зубчики часнику
  • Один лимон
  • 200 г вершкового сиру

Спосіб приготування часникового хліба від Джеймі Олівера

  1. Налийте 325 мл теплої води у велику миску. Додайте дріжджі і перемішайте дві хвилини. Додайте борошно і щедру дріпку солі. Перемішайте виделкою, а потім рукою до тих пір, поки тісто не збереться в кулю.
  2. Вимісіть тісто на присипаній борошном поверхні протягом п'яти хвилин або поки воно не стане шовковистим і еластичним. За необхідності можна додати більше борошна. Сформуйте кулю і покладіть її в злегка змащену маслом миску. Накрийте чистим вологим рушником і поставте в тепле місце на годину або поки воно не збільшиться вдвічі.
  3. В цей час хліб подрібніть в блендері до стану крихти. Змастіть два дека  розміром 20 х 30 см оливковою олією і рівномірно присипте хлібною крихтою. Подрібніть листя петрушки. Додайте зубчики часнику і пробийте в блендері до отримання однорідної маси. Додайте лимонний сік і вершковий сир, а потім ще раз перемішайте. Додайте приправи і сіль за смаком.
  4. Зробіть обминку тіста, потім розділіть його на дві половини. По черзі розтягніть кожну з них на деко 30х50 см. Розподіліть половину суміші петрушки, часнику та вершкового сиру, залишаючи ділянку шириною 5 см уздовж довгої сторони, яка знаходиться далі від вас.
  5. Акуратно згорніть тісто, починаючи зі сторони перед собою, щоб вийшов довгий рулет. Гострим ножем розріжте рулет на 18 частин, потім викладіть їх на присипане хлібом деко розрізом вгору. Помістіть їх досить близько один до одного. Накрийте деко і залиште в холодильнику на ніч. Якщо ви плануєте готувати часниковий хліб того ж дня, достатньо 45 хвилин (або поки він не збільшиться вдвічі).
  6. Розігрійте духовку до 220°C. Випікайте на верхньому рівні 20 хвилин або до золотистого кольору. На завершення полийте невеликою кількістю оливкової олії.

Часниковий хліб Джеймі ідеально поєднується з класичними спагетті або вершковим соусом, або навіть з тарілкою супу – ви можете експериментувати безмежно.

Відео дня

Якщо вас зацікавили рецепти від Джеймі, спробуйте приготувати дуже смачне шоколадне печиво за його рецептом.  Джеймі стверджує, що таке шоколадне печиво не соромно буде подати гостям до столу. Воно дуже смачне, ніхто і не запідозрить, що у вас пішло на нього якихось 20 хвилин. 

Вас також можуть зацікавити новини: