Рой Коен розповів, як створив багатодітну родину та очолив фармацевтичну компанію у Нью-Йорку / Колаж УНІАН, фото businessinsider, фото ua.depositphotos.com

У минулому один з топ-менеджерів США, який укріпив американську фармацевтичну імперію, очоливши посаду гендиректора в одній із компаній, розповів, як досяг успіху: чоловік встиг відсвяткувати 101-річчя, виховати у шлюбі з дружиною 3-х доньок та витягти себе з бідності.

Йдеться про мешканця Нью-Йорка Роя Коена - емігранта у другому поколінні. Обставини його життя та особисті поради іншим описав Business Insider, поспілкувавшись з чоловіком. Рой народився у 1922 році у малозабезпеченій родині. Чоловік розповів, що ще коли був маленьким, його родина не мала в будинку ані водопроводу, ані електрики. Обігрівала усіх дров'яна піч, а туалет знаходився на дворі. "Було важко з дня на день", - сказав Коен, пригадуючи ті часи.

Але ще тоді виховання Роя мотивувало чоловіка прагнути до більшого.

Відео дня

"Я пам'ятаю, як носив відра з водою до курників, по одному в кожній руці... Було холодно. Тоді я собі сказав: "Не збираюся жити так все життя"", - пояснив він.

У підлітковому віці Рой отримав стипендію в сільськогосподарському коледжі на скромну суму, пізніше здобув ступінь бакалавра з мікробіології та магістра з біохімії та харчування. Саме тоді чоловік почав робити перші кроки у фармацевтичному бізнесі. Але починав з маленького. Його найняли на роботу із зарплатою 3 900 доларів на рік, що було доволі скромно для життя у Нью-Йорку.

Рой пояснив, що ще тоді керувався філософією, що варто тримати себе у форму як розумово, так і фізично. За життя у понад 100 років він засвоїв - не слід боятися власних амбіцій. 

Чоловік пропрацював у фармацевтичному бізнесу 55 років, мав досвід роботи у трьох компаніях. За словами Роя, в переломний момент своєї кар'єри він не побоявся ризикнути - перейшов від дослідницької роботи у рекламну сферу, хоча в останній взагалі не мав досвіду. Це сталося ще за часів його роботи у першій фірмі. Рой каже, що пройшов шлях "від нуля", щоб стати генеральним директором. Ця посада стала кульмінацією його діяльності як спеціаліста. 

Рой вийшов на пенсію у віці 81 року. Він зізнався, що думки про ранній вихід на "відпочинок" завжди його жахали. Чоловік каже, що секрет повноцінної кар'єри та довголіття в цілому полягає у виході із зони комфорту.

"Якщо ви чогось дуже сильно хочете, якщо ви відчуваєте, що щось не так і вам потрібні зміни, ви знайдете спосіб", - додав він.

За словами Роя, він ще в дитинстві вчився, як ладнати з людьми. Все його раннє життя оберталося навколо стосунків з братами та сестрами. Їх в нього було семеро, тож хлопець розумів, що будувати з ними соціальну взаємодію - важливо. "Якщо ти живеш з цілою купою інших людей, ти не можеш поводитися дико і егоїстично, так, ніби ти єдина людина в сім'ї", - сказав він.

Водночас чоловік розповів, що щасливий шлюб йому вдалося побудувати лише з другої спроби. З першою дружиною вони були разом менше, ніж рік. Тож потім Рой ставився до офіційних відносин надзвичайно серйозно, але врешті зустрів Джоан - вчительку, з якою прожив десятки років. Жінка померла шість років тому у 83-річному віці. За словами Коена, вона була його правильним вибором у житті. 

"Знадобився певний час, щоб пристосуватися один до одного, але, як і над усіма речами, над цим потрібно працювати. Нічого доброго не вийде, якщо ви підете по негативному шляху без належного спілкування", - сказав Коен. 

Чоловік закликав молодь старатися будувати стосунки з іншими із відкритістю, шануючи погляди один одного.  

У питанні довголіття Коен вважає, що цим частково зобов'язаний генетичному чиннику, адже його батько та мати померли у старості, коли їм було 86 та 90 років. Разом з тим чоловік погодився поділитися кількома секретами, яких дотримується. Чоловік є прихильником середземноморської дієти, популярної серед відомих бізнесменів США (наприклад, її принципів дотримується засновник Amazon Джефф Безос, а також мільйонер Брайан Джонсон, зазначає Business Insider). Також Коен уникає напівфабрикатів і м'яса, та старається вживати більше риби, овочів та оливкової олії.

"Якщо я хочу перекусити, я з'їм шматочок цвітної капусти, морквину або червоний перець. Я їм багато капусти і салату", - сказав він. 

Також Коен займається фітнесом. Чоловік жартує, що головний спорт його життя почався ще здавна - ще тоді, коли він працював на фермі. 

Сьогодні його фізичні вправи включають 20-хвилинну гімнастику для ніг. Її чоловік робить з самого ранку, сидячи на ліжку. Він також старається бути фізично активним у побуті. 

За життя Коен майже не мав проблем зі здоров'ям. Єдине, що його колись турбувало, це простата. Однак зараз всі проблеми в минулому. Чоловік вважає, що запорука його щастя - постійно чимось займатися. В нього завжди є якийсь проект в роботі. "Зайнятість робить мене щасливим", - каже Коен.

Також американець акцентує, що старається розв'язувати всі проблеми ще на етапі їх появи. Це теж додає йому душевного спокою. 

Історія республіканця з США, який будує нове життя у Києві

Раніше ЗМІ також згадувало історію ветерана-республіканця Стівена Мура, який після початку повномасштабної війни в України наважився переїхати жити до Києва. Чоловік був політиком та певний час представляв Республіканську партію у Конгресі.

Про те, як змінилося життя Мура в Україні, що він думає про шанси ЗСУ виграти війну та про його відношення до Путіна - читай в матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: