Лікар розповів, як провести корисне тренування на витривалість і спалювання жиру / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Регулярно приділяти час фізичній активності - корисна звичка для серця. Є корисне і швидке високоінтенсивне інтервальне тренування, яке сприяє спалюванню жиру і підвищенню витривалості.

Корисне тренування описав доктор медичних наук, кардіолог Рохіт Вуппулурі, пише Parade. Медик сказав, що сам проводить таке тренування на біговій доріжці. За його словами, тренування можна адаптувати до витривалості та швидкості будь-якої людини.

Корисне тренування на спалювання жиру і витривалість - що робить лікар:

  • потрібно розім'ятися - протягом хвилин походити чи побігати підтюпцем;
  • два підходи - протягом 90 секунд бігти, потім 30-секундний біг із максимальною швидкістю 80%. Протягом хвилини ходити, щоб відновитися;
  • два повторення - бігти протягом 90 с, а потім 30-секундний біг із максимальною швидкістю 90%. Після цього потрібно хвилину ходити;
  • один підхід - 90 с пробіжіть, потім 30-секундний біг із максимальною швидкістю. Потім потрібно 2 хвилини пройтися прогулянковим кроком.

За словами лікаря, "це швидке й ефективне тренування, яке можна виконувати як на біговій доріжці, так і на вулиці". "Це триватиме лише 30 хвилин, але призведе до збільшення частоти серцевих скорочень і підтримання її підвищеного рівня", - додав він.

Відео дня

Кардіолог зазначив, що перед тим, як почати займатися спортом, щоб отримати користь для серця, варто порадитися з лікарем.

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати

Раніше журналісти з'ясували, як користуватися своєю інтуїцією. Зазначалося, що дослухатися до внутрішнього голосу, зокрема, варто тоді, коли все здається ідеальним, чи настав час для ухвалення якогось важливого рішення.

Вас також можуть зацікавити новини: