Лікар пояснив, що може означати хропіння і як він може вбити / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Понад вісім мільйонів людей у Великобританії у віці від 30 до 69 років скаржаться на напади апное під час сну. 85%, які страждають через це, навіть не підозрюють про проблему.

Якщо розлад дихання не лікувати, то ризик виникнення серцево-судинних захворювань підвищується на 30% і на 60% вище ризик інсульту.

"Деякі люди перестають дихати до 60 разів на годину, коли сплять. Більшість людей, які страждають на це захворювання, хропуть і не знають, що у них воно є, поки хтось інший не побачить їх сплячими. Оскільки ви дуже втомилися протягом дня, у вас може бути поганий настрій і погана концентрація. Ви можете захотіти спати вдень. У довгостроковій перспективі у людей з апное уві сні вище ризик розвитку ішемічної хвороби серця, депресії, інсульту і на 140% вище ризик появи серцевої недостатності. Це також може призвести до діабету 2 типу, а у хворих може розвинутися рання деменція. Люди з цим захворюванням також частіше потрапляють в аварії через втому", - розповів лікар Девід Гарлі в коментарі виданню Sun.

Відео дня

Коли ви спите, дихальні шляхи природним чином звужуються. У деяких людей це робить потік повітря турбулентним, що призводить до вібрації м'яких тканин, викликаючи хропіння. При апное під час сну дихальні шляхи звужуються настільки, що потік повітря обмежується або дихальні шляхи взагалі закриваються. Ожиріння, вживання алкоголю, куріння, сон на спині і недостатня функція щитовидної залози підвищують ризики виникнення розладу дихання. Це частіше зустрічається у чоловіків, і ризик зростає з віком.

"Ця проблема є як мінімум у восьми мільйонів британців, і це число зростає. Важливо знати ознаки, які включають гучне хропіння, утруднене дихання під час сну, пробудження з сухістю в роті або ранковий головний біль, а також труднощі із засипанням", - вказав лікар.

Часто саме партнери можуть визначити цей небезпечний стан.

"Хропіння - це величезна проблема, якщо у вас стосунки. Іноді у пар відбувається те, що ми називаємо "розлученням уві сні", коли вони сплять в різних спальнях. Вони не поїдуть у відпустку разом, оскільки не хочуть спати в одній кімнаті. Я бачив, як люди тягли своїх партнерів в клініку, тому що для сусідів по ліжку це часто гірше, ніж для самих хропунів", - підсумував Гарлі.

Раніше УНІАН писав, що вчені назвали продукти, які можуть викликати хропіння, а їх виключення допоможе в боротьбі з проблемою. Це важливо, коли ви не можете висипатися через це або навпаки - дратуєте свого партнера.

Вас також можуть зацікавити новини: