Пілот розповів про рівні турбулентності під час польоту / фото Город Х

Пілот літака розповів про три рівні турбулентності, з якими ви можете зіткнутися під час польоту, та наскільки небезпечними може бути кожен з них.

Як пише Dailymail, він пояснив, що різні рівні турбулентності можуть вплинути на пасажирів різними способами, однак розповів, як залишатися в безпеці при кожному з рівнів.

"Три рівні турбулентності: легкий, помірний і сильний", - сказав він, зазначивши, що останній з них трапляється дуже рідко.

Відео дня

Щоб пояснити вплив кожного з рівнів, пілот використав аналогію з чашкою кави.

Він сказав, що якщо ви намагаєтеся випити чашку кави під час легкої турбулентності, кава може коливатися в чашці, але у вас не виникне проблем з її ковтком. Під час помірної турбулентності напій стає важко пити, а кава починає трохи розбризкуватися. 

"А під час сильної ця кава, ймовірно, вся опиниться на вашій сорочці", - зазначив він, водночас додавши, що "ви в безпеці, якщо сидите на своєму сидінні з пристебнутим ременем безпеки".

Пілот запевнив, що цього достатньо, адже літак проходить багато стрес-тестів і може витримати великий стрес і велику турбулентність.

Раніше пілот налякав пасажирів, коли показав, як близько літають один до одного літаки. Зокрема, на опублікованому відео літаки, які потрапили в кадр, знаходилися лише в 300 метрах один від одного. 

Вас також можуть зацікавити новини: