М'ясо може бути вибагливим продуктом / фото ua.depositphotos.com

Інколи буває таке, що ви вже налаштувалися робити вечерю, однак забули розморозити м'ясо. Деякі люди в такому випадку можуть покласти заморожене м'ясо у мікрохвильову піч, аби швидко розморозити його, однак експерти радять цього не робити. Про це пише Health Digest

Як зазначив харчовий науковець з Університету Абертея в Данді (Шотландія) Костас Статопулос, це не найкраща ідея. За його словами, у м'ясі, яке не було розморожено належним чином, можуть розмножуватися шкідливі бактерії. 

Водночас інша експертка Джесс Прайлз каже, що не варто готувати заморожене м'ясо у мікрохвильовці, адже воно матиме "дивний" смак. Вона пояснила, що м'ясо після такого методу смакує "перегрітим", адже це відбувається через окислення ліпідів.

Відео дня

Крім того, через такий спосіб розмороження м'ясо може мати проблеми з текстурою. Зокрема доктор філософії, доцент Північно-Західного університету штату Міссурі (США) Джейкоб Туелл зазначив, що коли м'ясо, до прикладу, курку готують у мікрохвильовій печі, молекули води у м'ясі починають вібрувати та виробляти тепло. 

"Через високий вміст вологи мікрохвильова піч здатна дуже швидко нагріти продукт. Однак, коли це відбувається, мікрохвилі також спричиняють зміни у структурі білків, що, своєю чергою, може змінити його текстуру", - підкреслив Туелл.

Він наголосив, що через це м'ясо стає жорстким та гумовим. 

Як найкраще розморожувати м'ясо?

Міністерство сільського господарства США (USDA) радить розморожувати м'ясо у холодильнику. Це означає, що потрібно його поставити туди заздалегідь, оскільки йому для розмороження може знадобитися мінімум 24 години. 

"Для швидшого розморожування USDA рекомендує використовувати розморожування у холодній воді. Поклавши м'ясо в герметичну упаковку, занурте його в холодну водопровідну воду. Потім міняйте воду кожні 30 хвилин до повного розморожування. Розморожене таким чином м'ясо слід готувати негайно", - рекомендують у матеріалі.

Водночас експерти кажуть, що розморожування м'яса у мікрохвильовій печі може бути безпечним, якщо ви готуєте його одразу. 

Інші поради експертів щодо м'яса

Раніше кулінар поділилася трюком для соковитої курки в духовці. Зокрема вона порекомендувала використовувати для запікання форму для хліба. За її словами, таким чином у вузькій формі для хліба м'ясо ближче одне до одного, що утримує вологу і запобігає висиханню шматочків, залишаючи їх соковитими й ароматними.

Також дієтологи відповіли, що відбувається з тілом, якщо щодня їсти червоне м'ясо. Відомо, що до такого м'яса належать яловичина, телятина, свинина і баранина.

"Не дивлячись на те, що останніми роками червоне м'ясо викликає суперечки, воно може бути включене до збалансованої дієти", - запевнила одна з дієтологів.

Вас також можуть зацікавити новини: