зелений чай, чай улун / ua.depositphotos.com

Зелений чай - потужний суперпродукт, який може зміцнити серцево-судинну систему, прискорити метаболізм, покращити когнітивні функції та знизити рівень цукру в крові. Однак, попри ці переваги, дехто не любить цей напій через його гіркий смак, пише Tasting Table.

Видання поспілкувався із засновником інтернет-магазину чаїв Балою Сардою, який дав поради, як пом'якшити гіркий смак зеленого чаю.

За його словами, температура води - "найважливіший фактор", на який слід звернути увагу, якщо ви хочете зменшити гіркоту зеленого чаю. Він наголосив, що ідеальна температура при заварюванні має бути від 70 до 80 градусів Цельсія. 

Відео дня

"Заварювання зеленого чаю за оптимальної температури води розкриє його корисні властивості для здоров'я, не збільшуючи його гіркоту", - йдеться у статті. 

Сарда пояснив, що "занадто гаряча вода може обпалити листя зеленого чаю", що призводить до надмірного виділення ним танінів, які сприяють гіркоті.

Є й інші способи запобігти гіркоті зеленого чаю. Так, зі слів Сарди, важливу роль відіграє кількість чайного листка. Він навів ідеальну пропорцію листя і води, за якої гіркота не відчуватиметься: на 210 мл води потрібно узяти не більше як 2 г листя. 

Сорт листя також впливає на загальний смак чаю. Так, цілі великі листки, порівняно із дрібними або пакетиками, часто дають менш гіркий смак", - розповів Сарда. 

Зрештою, у занадто гіркий зелений чай від радить додати підсолоджувач:

"Невелика кількість меду або цукру може безпосередньо збалансувати гіркий смак на вашому піднебінні". 

Якщо ж ви турбуєтеся про рівень цукру в крові, візьмість замість нього сиропу агави, який має низький глікемічний індекс.

Раніше УНІАН писав про 5 корисних альтернатив зеленому чаю, у яких більше антиоксидантів. Експерти, зокрема, назвали такі напої, як чорний чай, білий чай, чай улун, матча і ройбуш.

Вас також можуть зацікавити новини: