Засинаючи, найкраще навчитися повертатися на спину або на бік / фото ua.depositphotos.com

Експерти зі сну стверджують, що те, що відбувається з вашим тілом, коли ви спите на животі, набагато гірше за вплив на організм інших поз для сну. Зокрема, ваші м'язи піддаються великому навантаженню, і нерідко той, хто так спить, прокидається з відчуттям напруги та поколювання, пише healthdigest.com.

Зазначається, що сон на животі спричиняє болі у попереку. За словами мануального терапевта Ендрю Бенга, ця ділянка зазнає стресу протягом дня, і сон - один із найважливіших моментів, коли ви можете її розслабити.

"Сон на шлунку не дає цим м'язам можливості відпочити і відновитися", - пояснив фахівець.

Відео дня

Крім того, у такій позі для сну ви не підтримуєте нейтральне положення хребта, натомість змушуючи його неприродно вигинатися протягом 7-9 годин сну. Це може призвести до навантаження на інші м'язи вашого тіла.

Повертати голову в бік, щоб не задихнутися, - це природно під час сну на животі. І, можливо, ви не особливо замислюєтеся про це, але насправді це створює велике навантаження на м'язи шиї.

Якщо у вас є звичка піднімати руки вгору або засовувати їх під подушку під час сну на животі, ви також збільшуєте навантаження на м'язи плечей.

Коли справа доходить до вибору іншої пози для сну, найкраще навчитися повертатися на спину або на бік, радять експерти.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чому краще не пити каву зранку.

Вас також можуть зацікавити новини: