
Кондитерка і засновниця Scientifically Sweet Крістіна Марсільєзе поділилася рецептом і розкрила найкращий спосіб гарантувати, що шоколадний торт вийде більш насиченим і кремовим, пише express.co.uk.
"Один із секретів найкращого рецепта вологого шоколадного торта - це сметана, - зазначила вона. - Сметана надає молочних відтінків і насиченого смаку, яких не вистачає тортам на основі масла".
Кондитерка пояснила, що сметана пов'язує більше вологи в тісті для торта, унаслідок чого виходить текстура, що тане в роті і на смак абсолютно чудова.
Шоколадний торт - рецепт
Щоб приготувати насичений шоколадний торт, вам знадобиться:
- 250 г звичайного борошна,
- 200 г цукрової пудри,
- 110 г світло-коричневого цукру,
- 55 г какао-порошку,
- одна чайна ложка розпушувача,
- одна чайна ложка соди,
- два великих яйця,
- одна чайна ложка чистого ванільного екстракту,
- 140 мл гарячої кави,
- 180 мл жирної сметани,
- 120 мл рослинної олії.
Спосіб приготування:
Для початку розігрійте духовку до 175 °C. Злегка змастіть маслом дві круглі форми для торта і застеліть їх папером для випічки.
Використовуйте сито, щоб просіяти борошно, какао-порошок, розпушувач і соду у велику миску. Додайте обидва види цукру і сіль, потім добре перемішайте.
В окрему миску середнього розміру додайте яйця, сметану і ванільний екстракт. Добре перемішайте, а потім вилийте в миску з сухими інгредієнтами.
Використовуйте ручний міксер або дерев'яну ложку, щоб змішати все разом, поки у вас не вийде гладке, густе і добре змішане тісто для торта.
Потім повільно влийте гарячу каву. Постарайтеся додавати її поступово в два прийоми, щоб спробувати уникнути утворення грудок, потім перемішайте все.
Рівномірно розділіть тісто для торта між підготовленими формами для торта і поставте в духовку на 30 хвилин.
Після того, як ви дістанете коржі з духовки, залиште їх у формах на 15 хвилин, перш ніж вийняти їх і покласти на решітку для повного охолодження.
Коли коржі охолонуть, змастіть їх глазур'ю. Її можна приготувати самостійно або використовувати куплену.
Нагадаємо, раніше відома кулінарка поділилася рецептом королівського бісквіта "Вікторія".