Як приготувати чудовий шоколадний торт, який тане в роті / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кондитерка і засновниця Scientifically Sweet Крістіна Марсільєзе поділилася рецептом і розкрила найкращий спосіб гарантувати, що шоколадний торт вийде більш насиченим і кремовим, пише express.co.uk.

"Один із секретів найкращого рецепта вологого шоколадного торта - це сметана, - зазначила вона. - Сметана надає молочних відтінків і насиченого смаку, яких не вистачає тортам на основі масла".

Кондитерка пояснила, що сметана пов'язує більше вологи в тісті для торта, унаслідок чого виходить текстура, що тане в роті і на смак абсолютно чудова.

Відео дня

Шоколадний торт - рецепт

Щоб приготувати насичений шоколадний торт, вам знадобиться:

  • 250 г звичайного борошна,
  • 200 г цукрової пудри,
  • 110 г світло-коричневого цукру,
  • 55 г какао-порошку,
  • одна чайна ложка розпушувача,
  • одна чайна ложка соди,
  • два великих яйця,
  • одна чайна ложка чистого ванільного екстракту,
  • 140 мл гарячої кави,
  • 180 мл жирної сметани,
  • 120 мл рослинної олії.

Спосіб приготування:

Для початку розігрійте духовку до 175 °C. Злегка змастіть маслом дві круглі форми для торта і застеліть їх папером для випічки.

Використовуйте сито, щоб просіяти борошно, какао-порошок, розпушувач і соду у велику миску. Додайте обидва види цукру і сіль, потім добре перемішайте.

В окрему миску середнього розміру додайте яйця, сметану і ванільний екстракт. Добре перемішайте, а потім вилийте в миску з сухими інгредієнтами.

Використовуйте ручний міксер або дерев'яну ложку, щоб змішати все разом, поки у вас не вийде гладке, густе і добре змішане тісто для торта.

Потім повільно влийте гарячу каву. Постарайтеся додавати її поступово в два прийоми, щоб спробувати уникнути утворення грудок, потім перемішайте все.

Рівномірно розділіть тісто для торта між підготовленими формами для торта і поставте в духовку на 30 хвилин.

Після того, як ви дістанете коржі з духовки, залиште їх у формах на 15 хвилин, перш ніж вийняти їх і покласти на решітку для повного охолодження.

Коли коржі охолонуть, змастіть їх глазур'ю. Її можна приготувати самостійно або використовувати куплену.

Нагадаємо, раніше відома кулінарка поділилася рецептом королівського бісквіта "Вікторія".

Вас також можуть зацікавити новини: