Експерти поділилися дуже важливою інформацією щодо яєць / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Вже повідомлялося про користь жовтка, а тепер варто дізнатися, скільки ж разів на тиждень можна їсти яйця, щоб не нашкодити своєму серцю.

Кардіолог Джек Вульфсон у відео в TikTok стверджував, що не варто хвилюватися про холестерин, який є у яйцях. Лікар підкреслив, що цей продукт феноменально корисний для здоров'я. Експерт назвав яйця полівітамінним засобом.

За словами дієтолога Британського кардіологічного фонду Вікторії Тейлор, раніше вважалося, що люди мають обмежити споживання яєць, - не їсти на тиждень понад три-чотири штуки, оскільки саме у жовтках є холестерин. Експерт додала, що було зроблено хибні висновки з ранніх досліджень про те, що холестерин, який надійшов з їжею, сприяє підвищенню рівня холестерину в крові. Тейлор підкреслила, що у яйцях мало насичених жирів.

Відео дня

"Нещодавні дослідження також показали, що помірне споживання яєць - до одного на день - не збільшує ризик серцевих захворювань у здорових людей і може бути частиною здорової дієти… приблизно з 2000 року основні світові та британські організації охорони здоров'я… змінили свої рекомендації щодо яєць, і тепер не існує рекомендованої норми споживання яєць, якщо ви дотримуєтесь різноманітної дієти", - зазначила вона.

Цікаві новини про здоров'я - сьогодні це варто прочитати

Раніше дієтологи говорили, скільки яєць можна їсти на день різним людям. За словами експертів, спортсмени за добу можуть включити до свого раціону 5-6 штук, але більше їсти не варто, оскільки загальне самопочуття може погіршитися. 

Якщо ж людина не є прихильником фізичних навантажень, і у неї підвищений рівень холестерину в крові, тоді не варто їсти понад три яйця на день.

Вас також можуть зацікавити новини: