Зараз Джанет Гіббс вже 102 роки / колаж УНІАН, фото Bolton Clarke

Джанет Гіббс 102 роки, і вона ні про що не шкодує. Вона вважає, що якраз її позитивний настрій є однією з декількох причин, за якими їй вдалося прожити таке довге життя.

Як повідомляє Іnsider, Гіббс не живе в жодній з "блакитних зон" світу: місцях з найвищою концентрацією довгожителів. Але вона ділиться багатьма звичками з членами цих спільнот, які харчуються здоровою їжею, включають фізичні вправи у свій розпорядок дня та проводять багато часу з друзями та родиною.

Джанет Гіббс народилася в Новій Зеландії в листопаді 1921 року, за кілька днів до того, як вийшла в ефір перша в країні радіопрограма, а потім переїхала до Австралії у віці трьох років. У минулому столітті вона близько 50 років грала в гольф, працювала медсестрою, виховувала трьох синів і переїхала через весь світ до Великобританії і знову повернулася до Австралії. Зараз вона живе в будинку престарілих.

Відео дня

Її головна порада людям, які хочуть прожити довге і здорове життя, - "просто будьте щасливі". Хоча це звучить просто, дослідження показують, що речі, які роблять нас щасливими, як повноцінні стосунки, можуть бути корисними для здоров'я та довголіття.

Окрім генетики, ось ще кілька речей, які, на думку Джанет Гіббс, допомогли їй бути щасливою та сприяли довголіттю.

Заняття спортом. Гіббс сказала, що "вправи важливі" і вважає, що кожен повинен займатися будь-яким видом спорту. Гіббс почала грати в гольф у 30 років, після народження першої дитини, і продовжувала грати до 86 років. Вона також грає в боулінг, раніше любила баскетбол, хокей і теніс.

Час з друзями. Жінка проводить багато часу з друзями, особливо з тими, хто на 10 років молодший за неї і які, на її думку, допомагають їй зберігати молодість.

Вживання здорової їжі. Довгожителька каже, що вона завжди намагалася їсти здорову їжу, і дослідження показують, що здорове харчування є ключем до довголіття.

Тримайте свій розум і тіло активними. Джанет Гіббс завжди любила читати, щоб підтримувати мозок активним, а в старшому віці переходила на аудіокниги. Що стосується фізичної активності, Гіббс сказала, що планує ходити по саду шість разів на день, на додаток до щоденної прогулянки по кварталу.

Ходьба для здоров'я

Раніше вчені назвали нове "магічне число" щоденних кроків для довголіття. Виявляється, 8000 - це те саме кількість кроків, яке продовжить життя.

Вас також можуть зацікавити новини: