Вода з лимоном стала популярною у соцмережах нещодавно / фото ua.depositphotos.com

Соцмережі рясніють дописами про те, що вода з лимоном допомагає під час схуднення, проте таким публікаціям не вистачає думки кваліфікованих експертів. 

"Лимонна вода зволожує і має природну кислотність - якості, які можуть змусити вас піти в туалет після її вживання. Якщо ви зважитеся до і після відвідування туалету, звичайно, ви можете виявити, що втратили вагу. Однак це не втрата від чарівного пиття лимонної води вранці", - пояснила для USA TODAY зареєстрований дієтолог і фахівець з діабету з Вірджинії Керолайн Томасон.

Ліцензовані експерти з харчування вважають, що лимонна вода все ж не діє на втрату ваги. 

Відео дня

"Як дієтолог, я не зовсім впевнена, звідки виник цей міф, але не існує чарівної їжі або напою, які допоможуть вам втратити жирові відкладення. На жаль, нудні основи все ще працюють для схуднення: дієта і фізичні вправи - це два найважливіші фактори, які ви можете змінити, щоб схуднути", - наголосила Томасон.

Проте вживання води з лимоном може бути корисним для вас, адже завдяки цьому напою можна отримати вітамін C та калій для підтримки водного балансу. Попри те, що деякі дослідження показують, що вживання води перед їдою може допомогти відчувати себе ситими, експерти кажуть, що немає нічого особливого в додаванні лимона до води, що змусило б когось позбутися зайвих кілограмів. 

Тому для тих, хто хоче схуднути, дієтолог рекомендує почати з таких щоденних змін у способі життя:

Фізичні вправи: ходьба, силові тренування кілька разів на тиждень та збільшення кардіо до 150 хвилин на тиждень. 

Дієта: зосередження на білок, збільшувати кількість фруктів та овочів, замінити рафіновані зерна на цільнозернові та включити здорові жири у свій раціон. 

Відстежуйте їжу, "щоб мати краще уявлення про калорії, які ви споживаєте в день". Томасон наголошує, що відстеження щоденних калорій може бути корисним для створення базової "обізнаності про ваші харчові звички і чітко допоможе вам зрозуміти, де ви можете внести зміни для схуднення".

Як можна використовувати лимон

Як писав УНІАН, лимонад є, мабуть, одним з найпопулярніших літніх напоїв. Він готується дуже просто - з лимонного соку, цукру та води, але його смак можна змінити, додавши кілька інгредієнтів. Експерти назвали 5 спецій, які зроблять цей напій ще смачнішим

Також з'явився рецепт лимонного пирога від Джеймі Олівера, який можна приготувати лише з 5 інгредієнтів.

"Багато чудових десертів у Середземномор’ї відзначають щедрість цитрусових. Я прикрасив цей лимонний пиріг розкачуванням і ароматизацією пасти для створення дивовижної текстури, як це роблять португальці та французи", - зазначив кухар.

Вас також можуть зацікавити новини: