
Експерт розповіла, чи безпечно зберігати яйця за кімнатної температури, пише southernliving.com.
За словами викладача Університету штату Колорадо Кейтлін Кларк, зберігати куплені в магазині яйця за кімнатної температури небезпечно, особливо у США.
Пов'язано це з тим, що в Штатах кури не вакцинуються проти сальмонели, і комерційні ферми там обов'язково та ретельно миють яйця після збору. У підсумку яйця не мають додаткового захисту від навколишнього середовища.
Фахівець пояснила: якщо уразлива, пориста яєчна шкаралупа зіткнеться з бактеріями під час тривалого шляху з ферми на вашу кухню, ці патогени можуть проникнути в яйця і дуже швидко розростися, якщо їхнє зростання не сповільнюється охолодженням.
Крім проблем безпеки, пов'язаних із сальмонелою та іншими бактеріями, зберігання яєць за кімнатної температури може негативно вплинути на вміст у них білка.
"Яйця, що зберігаються за кімнатної температури, висихають і втрачають якість білка, навіть якщо вони залишаються мікробіологічно безпечними для вживання в їжу", - додала Кларк.
Вона також зазначила, що тривалий вплив більш теплих температур може скоротити термін зберігання яйця: "У холодильнику яйця зберігаються на два-три тижні довше".
За даними Міністерства сільського господарства США, найкраще місце для зберігання яєць - це полиця в задній частині холодильника, яка є найхолоднішою частиною. За умови правильного зберігання охолоджені яйця зберігаються від трьох до п'яти тижнів.
Тим, хто вважає за краще зберігати яйця за кімнатної температури, Кларк радить уникати прямих сонячних променів і дотримуватися місць з низькою вологістю.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, скільки можуть зберігатися курячі яйця.