
Міцні кістки мають вирішальне значення з віком, допомагаючи підтримувати рухливість і здоров'я загалом. На жаль, остеопороз - серйозна загроза для літніх жінок і чоловіків.
Видання Parade пише, що остеопороз - це захворювання, яке розвивається, коли мінеральна щільність і кісткова маса зменшуються, що призводить до зниження міцності кісток, згідно з даними Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA). Це може призвести до того, що кістки стануть настільки слабкими, що можуть зламатися спонтанно або після незначного навантаження.
Достатня кількість кальцію і вітаміну D в раціоні може допомогти наростити нову кісткову масу і зміцнити кістки. У цьому питанні допоможе сир.
"Сир - багате джерело кальцію і білка - двох ключових поживних речовин, які допомагають формувати і підтримувати міцні кістки. Багато сортів сиру також містять вітамін D і фосфор, які разом з кальцієм допомагають зберегти щільність і здоров'я кісток", - каже дієтолог Кері Ганс.
Який сир кращий для кісток
Це пармезан. Лише одна унція, а це 28 грамів, цього сиру містить 335 міліграмів кальцію.
"Пармезан - один із найбагатших на кальцій сирів, він забезпечує майже 30% добової норми на унцію", - каже дієтологиня Бет Воррен.
Це може допомогти зміцнити і зберегти щільність кісток, додає вона.
"Пармезан - одне з найконцентрованіших джерел кальцію, тому що це твердий сир із дуже низьким вмістом вологи. Хоча більшість людей просто посипають пармезаном свою їжу, ця кількість все ж сприяє добовому споживанню кальцію, особливо в поєднанні з іншими продуктами, багатими на кальцій, протягом дня", - пояснює Ганс.
Пармезан також містить трохи більше 10 грамів білка на унцію, що сприяє здоров'ю м'язів.
Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали найефективніші продукти для зміцнення кісток після 50.