/ фото ua.depositphotos.com

Міцні кістки мають вирішальне значення з віком, допомагаючи підтримувати рухливість і здоров'я загалом. На жаль, остеопороз - серйозна загроза для літніх жінок і чоловіків.

Видання Parade пише, що остеопороз - це захворювання, яке розвивається, коли мінеральна щільність і кісткова маса зменшуються, що призводить до зниження міцності кісток, згідно з даними Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA). Це може призвести до того, що кістки стануть настільки слабкими, що можуть зламатися спонтанно або після незначного навантаження.

Достатня кількість кальцію і вітаміну D в раціоні може допомогти наростити нову кісткову масу і зміцнити кістки. У цьому питанні допоможе сир.

Відео дня

"Сир - багате джерело кальцію і білка - двох ключових поживних речовин, які допомагають формувати і підтримувати міцні кістки. Багато сортів сиру також містять вітамін D і фосфор, які разом з кальцієм допомагають зберегти щільність і здоров'я кісток", - каже дієтолог Кері Ганс.

Який сир кращий для кісток

Це пармезан. Лише одна унція, а це 28 грамів, цього сиру містить 335 міліграмів кальцію.

"Пармезан - один із найбагатших на кальцій сирів, він забезпечує майже 30% добової норми на унцію", - каже дієтологиня Бет Воррен.

Це може допомогти зміцнити і зберегти щільність кісток, додає вона.

"Пармезан - одне з найконцентрованіших джерел кальцію, тому що це твердий сир із дуже низьким вмістом вологи. Хоча більшість людей просто посипають пармезаном свою їжу, ця кількість все ж сприяє добовому споживанню кальцію, особливо в поєднанні з іншими продуктами, багатими на кальцій, протягом дня", - пояснює Ганс.

Пармезан також містить трохи більше 10 грамів білка на унцію, що сприяє здоров'ю м'язів.

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали найефективніші продукти для зміцнення кісток після 50.

Вас також можуть зацікавити новини: