Які цінуються копійки в Україні - як і де можна продати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Колекціонери кажуть, що існує кілька видів монет, які можна вигідно продати. Ціна таких виробів висока через їхній обмежений тираж - продати українські копійки, які були викарбувані в малій кількості, можна досить дорого.

Раніше ми говорили про те, де вигідно продати монети СРСР.

Які монети України можна продати за 20-30 тисяч

Перше, чим цікавляться люди, які хочуть продати монети України - 1992-го року монета номіналом у 2 копійки. За неї можуть "викласти" від 17 000 до 30 000 гривень залежно від стану монети і стану штампа.

Відео дня

Згідно з даними ресурсу Монетки-ягідки, 2 копійки так і не пустили в обіг через помилку в ескізах (на монеті виявився занадто вузький вінок). Існує думка, що в якості проби було виготовлено близько 20-30 шт таких монет.

Друга за цінністю монета - 1 гривня 1992 року жовтого кольору. Її вартість може варіюватися від 10 000 до 20 000 гривень. Ця монета була пробною, її карбували під час налаштування обладнання. Ба більше - перша 1 гривня 1992 року була без напису, але знайти такий екземпляр практично неможливо.

Які монети можна продати в Україні ще

Існує кілька варіантів, які копійки можна продати за менш значну суму, але теж здатну вплинути на стан вашого гаманця. Наприклад, 25 копійок 1992 року - цінний екземпляр, але не завжди він має високу ціну - у рідкісної копійки середній зуб тризуба з потовщенням у верхній частині, одиниця дати з хвостиком і великі ягоди, гроно №2 має форму прямокутного трикутника. Якщо ви захочете продати монети України - ціна на 25 копійок 1992 року може доходити до 20 000 гривень.

Ще однією рідкісною монетою вважається 5 копійок 1992 року, але тільки з великою насічкою. Її вартість буде близько 4000-6000 гривень. Усі інші варіації з дрібними насічками не є цінними - знайти на них покупця буде важко.

Третій варіант - 1 гривня 2008 року з річного набору НБУ. У тиражі було всього 5000 штук, характерна така монета зображенням Володимира Великого, а на аукціонах, у середньому, її продають за 3000-35000 гривень.

Де можна продати копійки та монети

Найпопулярніший і перевірений багатьма нумізматами спосіб, де продати старі копійки і монети України, - це прийти на аукціон або знайти в інтернеті колекціонера, здатного гідно оцінити ваш "скарб" і заплатити справедливу ціну. Також можна використовувати торговельний майданчик (такий як OLX) або сходити на барахолку, але, по-перше, такий метод часто загрожує нечесною угодою, а по-друге, навряд чи там можна знайти справді обізнаних людей.

Вас також можуть зацікавити новини: