Департамент містобудування Львівської міської ради спільно з Львівським міським дитячим еколого-натуралістичним центром та громадською організацією «Еко Zахист» сьогодні, 26 лютого, організували акцію «Збережемо первоцвіти!».

Відео дня

Мета акції: нагадати про необхідність збереження довкілля, виховання особистої відповідальності за раціональне використання рослинних ресурсів. Про це пише Mediastar.

«У сьогоднішній акції брали участь учні дитячого еколого-натуралістичного центру та учні шкіл міста. Близько 60 дітей, а загалом до акції долучено близько 500 дітей. Протягом останніх двох тижнів ми проводили таку підготовчу роботу, виготовляли штучні квіти з паперу, які нагадують підсніжники або крокуси, яскраві гарні квіти. Таку акцію проводимо перед початком сезону, коли ці квіти активно продаються на ринках, аби флешмобом показати і привернути увагу перехожих, роздаючи ці квіти, зроблені дитячими руками, нагадати людям, що зривати первоцвіти в природі не можна. Це порушення законодавства, яке тягне за собою адміністративне покарання. Не слід цього робити», — розповів Ігор Антахович, директор Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру.

Читайте такожУ Мінекології попередили про штрафи за продаж і купівлю первоцвітів

Під час проведення акції перед міською Ратушею відбувся флешмоб. Під час флешмобу вихованці Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру у стилізованих костюмах виконуватимуть танець первоцвітів. Символічний танець — це прохання первоцвітів захистити їх та врятувати від знищення.

Після виконання танцю вихованці Львівського еколого-натуралістичного центру розійшлися містом, аби привітати мешканців та гостей міста з наближенням весни, роздаючи паперові квіти та листівки із закликами не зривати та не продавати первоцвіти. Квіти зроблені власноруч вихованцями Львівського еколого-натуралістичного центру — це нагадування про те, що у разі незбереження первоцвітів з часом ми можемо їх не побачити.