У водоймах впав рівень кисню і риба почала гинути / REUTERS

Внаслідок пожежі на складі Jim Beam в американському штаті Кентуккі у воду потрапило віскі, через що почався масовий мор річкової риби.

Про це повідомляє місцеве видання Courier Journal.

Так, віскі потрапило до річок Кентуккі і Гленнс-Крік. Через це у водоймах впав рівень кисню і риба почала гинути. Скільки збитків приніс витік віскі наразі невідомо, але загинути могли тисячі особин. Так вважають у департаменті охорони дикої природи штату.

Відео дня

Аби знову наситити воду киснем, використовуються пристрої для аерації.

Читайте такожУ США на складах Jim Beam згоріли 7 мільйонів літрів бурбона (відео)

Водночас влада Кентуккі наголосили, що загибель риби та витік віскі не становлять загрозу для людей. Виробника віскі збираються оштрафувати за шкоду довкіллю.

Наразі алкогольна пляма в річці Кентуккі сягнула 28 кілометрів у довжину. Вона рухається до більшої річки Огайо – там вона має розчинитися.

Нагадаємо, ввечері 2 липня у Кентуккі сталася пожежа на складах виробника віскі Jim Beam, унаслідок чого згоріли 45 тисяч бочок з алкоголем. Пожежа тривала близько восьми годин на двох складах. Один зі складів, де сталося займання, повністю згорів. За попередніми даними, причиною пожежі міг стати удар блискавки.