Ось вже тиждень практично над усіма регіонами Сибіру стоїть димка / фото twitter.com/POLINAGALLAGER8

Через масштабні лісові пожежі режим НС запровадили в 5 регіонах Росії, найскладніша ситуація в Іркутській області, Красноярському краї, Бурятії та Республіці Саха.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на Мінприроди.

Читайте такожМасштабні пожежі в Сибіру: Росія може залишитися без промислового лісу вже через 10 років (фото, відео)

Відео дня

«Регіональні надзвичайні ситуації були запроваджені в п'яти суб'єктах РФ, найбільш складна обстановка в Іркутській області, Красноярському краї, Республіках Саха (Якутія) і Бурятія. Площа лісових пожеж зонами контролю становить 2,7 мільйона гектарів, що на 12% більше рівня минулого року», - сказав міністр природних ресурсів Дмитро Кобилкін.

До речі, дим від цих пожеж може дійти до Москви, але його концентрація не зашкодить мешканцям столиці.

"Дим від лісових пожеж в Сибіру і Забайкаллі дійсно при певних погодних умовах може досягти центральних регіонів, але це скоріше винятковий випадок, і москвичі можуть його навіть не помітити, буде настільки мала концентрація його в повітрі. Це незрівнянно з тим, що відчувають сибіряки", - сказав агентству координатор лісової програми Всесвітнього фонду дикої природи Костянтин Кобяков.

Зазначається, що в ряді сибірських регіонів в середині липня виникли лісові пожежі, проте влада вважає гасіння пожеж у важкодоступних районах економічно недоцільним. В результаті площа пожеж збільшилася і тільки в Красноярському краї площа займань перевищила 1 мільйон гектарів.

Режим надзвичайної ситуації був запроваджений в Красноярському краї та Іркутській області.

Нагадаємо, губернатор палаючого Красноярського краю заявив, що гасити лісові пожежі безглуздо і шкідливо.