Сумихімпром / svit24.net

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

За його словами, 22 травня о 9:20 на підприємстві «Сумихімпром» у цеху сірчаної кислоти №4 під час проведення поточного ремонту обладнання у технологічну ємність збору стоків всередині цеху стався витік сірчаної кислоти об’ємом 1,5 тонни.

«Наразі ситуація контрольована. Жодної загрози життю та здоров’ю громадян немає», - наголосив Клочко.

Відео дня

Читайте такожНа заводі в Сумах стався викид парів сірчаної кислоти - ЗМІТим часом директор департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА Олександр Калін розповів представникам ЗМІ про те, що з 9:25 до 12:30 було проведено перший етап знешкодження і нейтралізації речовини розчином кальцинованої соди.

«Постраждалих ані в цеху, ані в цілому на підприємстві немає. Люди відчули характерний запах, який вітер доніс до мікрорайону Хіммістечко, але ситуація контрольована», – запевнив Калін.

У свою чергу директор Сумського обласного лабораторного центру держсанепідслужби Володимир Збаражський зазначив, що наразі проводяться лабораторні дослідження на території самого підприємства, на відстані 100 метрів від нього та на кордоні санітарно-захисної зони.

«Результати досліджень очікуємо найближчим часом», – зазначив посадовець.

Крім того, про заходи, здійснені рятувальниками після нештатної ситуації, розповів перший заступник начальника управління ДСНС у Сумській області Олександр Милаш.

«Отримавши сигнал від мешканців Хіммістечка стосовно характерного запаху в повітрі, мобільно-оперативна група у складі 7 осіб виїхала на місце події. Були відібрані проби повітря, які не виявили аміаку, сірководню і хлору. Нами було прийнято рішення одразу попередити дитсадки, школи, лікарні, гуртожитки, навчальні заклади та попросити їх керівників вжити запобіжних заходів: зачинити вікна і знаходитися у приміщенні. По завершенню обстеження місця виливу ми додатково повідомили ці заклади про відсутність загрози для життя і здоров’я людей, аби вони могли працювати у звичному режимі», – підкреслив Милаш.

Це ж саме на брифінгу підтвердив і міський голова Сум Олександр Лисенко.

«Місто живе і працює у штатному режимі. Нештатна ситуація, що виникла, не позначилася на його ритмі і здоров’ї мешканців, ситуація знаходиться під контролем», - наголосив мер.