Ілюстрація / REUTERS

У Європейській Комісії повідомили, що планують надати Україні допомогу у розвитку альтернативної енергетики.

Про це повідомила нова єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон під час зустрічі з українською делегацією, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

«Після переговорів по транзиту газу, Україна може cфокусуватися на енергії майбутнього, розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності. ЄС надасть свою підтримку», — повідомила Сімсон.

Відео дня

Читайте такожУ центрі Києва встановили першу лавку з сонячною батареєю (фото)

Вона зазначила, що на переговорах про транзит газу Україна займала конструктивну позицію та подякувала українським урядовцям за це.

Серед пропозицій щодо розвитку «зеленої» енергетики в Україні запровадження нового податку на викиди вуглекислого газу. Кошти, зібрані за допомогою цього податку планують витрачати на енергоефективні заходи. 

У 2019 році в Україні збудували нових сонячних, вітроелектростанцій та інших електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах енергії, загальною потужністю 4,5 гігавати — це майже вдвічі більше за потужність всіх «зелених» електростанцій, які працювали в Україні станом на початок 2019 року.

Напередодні норвезька та китайська компанії анонсували початок будівництва найбільшої вітроелектростанції у Європі на Запоріжжі, а компанія «ДТЕК» Ріната Ахметова запустила другу за величиною сонячну електростанцію у Європі. Її збудували у Дніпропетровській області.