ММК імені Ілліча / Метінвест

На Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча (входить до "Групи Метінвест") завершено розпочате в серпні 2019 року будівництво сучасного комплексу аспіраційних систем для доменного виробництва.

Як повідомили у прес-службі підприємства, вартість проекту – понад $31 млн.

Зазначається, що завдяки новій системі суттєво покращиться екологічна ситуація у Маріуполі: викиди пилу зменшаться в рази, адже для видалення дрібних частинок використовується метод засмоктування їх із потоком повітря у трубопровід системи аспірації.

Відео дня

Читайте також"Штрафами ситуацію не виправиш": гендиректор ММК ім. Ілліча розповів про ключову проблему меткомбінатів

За словами керівника проекту аспіраційних установок доменних печей ММК ім. Ілліча Сергія Голуба, ключове в цій установці – рукавні фільтри. «Ця установка відповідатиме як українським, так і європейським нормам», – заявив він.

Незабаром подібні установки будуть встановлені на всіх доменних печах меткомбінату, заявив гендиректор комбінату Тарас Шевченко.

"Це перший етап. Згідно з графіком, протягом цього і наступного року подібні газоочисні установки будуть встановлені на всіх наших доменних печах", - зазначив Шевченко.

На меткомбінаті реалізується масштабний екологічний проект – реконструкція систем газоочистки всіх агломераційних машин й зони охолодження на п'яти з них.

Зазначається, що вже до кінця квітня будуть запущені газоочисні комплекси на більшості агломераційних машин.