Дерева вирубані на території урочища Товсте \ фото cheline.com.ua

У Дніпропетровській області зловмисники незаконно вирубали дерева сторічних дубів на понад 2 млн грн і планували продати її за кордон.

Читайте такожЕколог, в будинок якого кинули гранату, встановлював факти незаконної вирубки лісу на Дніпропетровщині - колеги

Як повідомляється на сторінці Служби безпеки України у Facebook, на Дніпропетровщині оперативники спецслужби блокували розкрадання внесених до Червоної книги цінних порід деревини лісового фонду держави.

Було встановлено, що група осіб, до складу якої входили жителі Новомосковського району, незаконно вирубувала черешчатий дуб на території урочища Товсте. «Для нелегального вивозу лісоматеріалів зловмисники використовували три одиниці спеціального вантажного транспорту», - йдеться у повідомленні.

За попередніми висновками, вартість викраденої деревини на «чорному ринку» становить понад 2 мільйона гривень. За інформацією СБУ, сторічні дубові насадження зловмисники планували продати за кордон.

У межах кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 3 ст. 185 та ст. 246 Кримінального кодексу, тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправних дій.