Дерева посадили на випаленій ділянці площею 1,1 га у Конча-Заспі \ фото: УНІАН

У передмісті столиці на випаленій частині лісу в Конча-Заспі висадили 10 тисяч сіянців сосни.

Читайте такожНа Дніпропетровщині вирубали сторічні дуби і планували продати їх за кордон (відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, сьогодні представники міської влади разом із громадськістю долучилися до відновлення лісу на випаленій ділянці площею 1,1 га у Конча-Заспі.

Відео дня

Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований зазначив, що з початку березня у міських лісах було висаджено 470 тис. сіянців різних порід дерев.

«Сьогодні ми доклали зусиль до відновлення ділянки лісу, яка була знищена під час пожежі у вересні 2017 року. Тому нагадуємо киянам та гостям міста, що розпалювати багаття у лісах і парках, окрім як у спеціально відведених зонах відпочинку, заборонено чинним законодавством (ст. 152 Кодексу про адміністративні  правопорушення) та передбачений штраф – від 340 до 1360 грн», – сказав Мальований.

Своєю чергою голова Постійної комісії з питань екологічної політики Київради Костянтин Яловий зауважив, що відновлення лісу – важлива акція, адже 32 тис. га міських лісів є важливою складовою екологічного балансу Києва.

«Вони є природним фільтром повітря, виділяючи фітонциди і знижують температуру повітря мегаполісу. Гектар хвойного лісу затримує 40 тонн пилу, листяного – 100 тонн», – додав Яловий.