foto.chita.ru

У Забайкаллі пожежі палають у його рівнинній, лісостеповій частині, заявив "Росбалту" керівник лісового відділу "Грінпіс Росії", кандидат біологічних наук Олексій Ярошенко, коментуючи твердження про те, що осередки пожеж є у важкодоступних місцях регіону, де нібито могли діяти диверсанти.

"Горить рівнинна частина Забайкалля, де сільське господарство більш-менш розвинене, багато доріг і скотопрогонів тощо. Тому там паліїв вистачає", - повідомив Олексій Ярошенко.

За словами еколога, в ролі паліїв виступають як неорганізовані місцеві жителі, так і цілі організації, які безконтрольно і безграмотно влаштовують трав'яні пали.

Відео дня

Читайте такожЗа добу площа лісових пожеж у Забайкаллі збільшилася вдвічі

"Північно-східні райони Забайкальського краю, де гірський рельєф і де дійсно є важкодоступні території, поки не горять. Тим більше, що там ще сніг лежить", - уточнив Олексій Ярошенко.

Раніше повпред президента в Сибірському федеральному окрузі Микола Рогожкін заявив, що займання нібито відбуваються у важкодоступних місцях, куди можуть забратися тільки "спеціально навчені" шкідники.