/ ruboohrana.ks.ua

Як повідомляє обласне управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства, вчора рибінспектори зафіксували загибель риби на акваторії Дніпровсько-Бузького лиману в районі села Олександрівка Білозерського району.

Заморні явища спостерігалися 14-15 вересня на узбережжі приблизно упродовж 1,5 кілометра, загальна кількість загиблих бичків становила понад 225 тисяч особин розміром від 3 до 7 сантиметрів.

Читайте такожДніпро пересичений викидами підприємств - екологи

Відео дня

Напередодні біля сусіднього села Станіслав також виявили загибель риби: заморні явища спостерігалися на узбережжі приблизно упродовж 1,2 кілометри. Загальна кількість загиблих бичків становила приблизно 240 тисяч.

«За результатами досліджених проб поверхневих вод, які було відібрано в серпні, виявлено перевищення гранично допустимої концентрації за деякими показниками, зокрема, за хлоридами, сульфатами, залізом та іншими», - повідомили в прес-службі Херсонрибоохорони.

Відомство направило цю інформацію Держекоінспекції, зараз фахівці уточнюють причини та обставини загибелі риби і встановлюють можливого винуватця забруднень.