Чотири бочки скинуті в котлован зруйнованої пожежної водойми / deicn.gov.ua

На території Прилуцького району виявлено відходи невідомого складу та походження. Про це повідомляє екологічна інспекція області.

В ході рейдової перевірки 21 березня 2017 року в адміністративних межах Товкачівської сільської ради Прилуцького району виявлено 5 бочок (по 200 л кожна) з хімічною речовиною невідомого складу та походження.

"Земельна ділянка на якій виявлено бочки є бувшою територією машино-тракторної дільниці колишнього колгоспу та знаходиться за межами села Товкачівка Прилуцького району Чернігівської області. Чотири бочки скинуті в котлован зруйнованої пожежної водойми, одна бочка знаходиться на відстані 150м від інших. Бочки заповнені невідомою речовиною, яка має специфічний їдкий запах та перебуває в пастоподібному і твердому агрегатному стані. Герметичність бочок порушена, частина речовини потрапила на землю. Точну кількість (об’єм) речовини встановити не представляється можливим", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМісто в Техасі залишилося без води через витік хімічних речовин

У той же час, встановити осіб, що допустили вказане правопорушення не вдалося.

"Несанкціоноване розміщення вищевказаних речовин призводить до забруднення земель та є порушенням ст. 45 Закону України «Про охорону земель», ст.52 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища». Інспекцією направлені листи до Прилуцької райдержадміністрації з вимогою вжити невідкладних заходів щодо ліквідації вищезазначених відходів", - додали у відомстві.

Раніше на березі річки Стрий знайшли могильник хімічних відходів.