REUTERS

Влада болгарського міста Бургас планує вимагати від компанії "Лукойл Нафтохім Бургас" компенсацію за витік бензину, який стався 17 червня через розрив трубопроводу.

Раніше повідомлялося, що в результаті аварії стався витік до 40 тонн бензину, постраждали річка Чакарлийська та озеро Вая. Загрози для місцевого населення не було, передають РИА Новости.

"На даний момент ми готуємо доповідь, оскільки виявилося, що на додаток до прямих витрат на муніципальних службовців і танкери, яких ми мобілізували, були спрямовані танкери приватних компаній. Робота йшла всю ніч, люди були отруєні газом. Також ми направимо медичні дослідження, очікуються і додаткові витрати, які направить компанія "Burgasbus", оскільки були змінені автобусні маршрути", — цитує мера міста Бургас Димитра Ніколова місцевий сайт Topnovini.

Відео дня

За словами Ніколова, муніципалітет складе звіт та направить його компанії "Лукойл" для покриття витрат протягом наступного тижня.

Читайте такожУ Кіото через зіткнення двох вантажівок стався витік соляної кислоти

Міністр екології Болгарії Івеліна Василева в суботу відвідала місце розливу і повідомила, що на додаток до штрафу в 100 тисяч лев (близько 50 тисяч євро) компанію "Лукойл" зобов'яжуть у триденний термін надати план посилення охорони уздовж лінії виробництва продукції. Крім того, від "Лукойла" зажадають звести інженерну інфраструктуру, яка обмежить потрапляння бензину у воду в разі витоку.