У водоймах масово дохне риба / фото Асоціація рибалок України

Почастішали випадки загибелі водних живих ресурсів у різних куточках країни. І це при тому, що цього літа не було ще тривалий час аномальної спеки, при якій різко зменшується рівень розчиненого у воді кисню, в результаті чого настають задушні явища у риби.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації рибалок України.

Ось тільки деякі тривожні факти:

Відео дня

- В р. Гуйва, що в р. Андріївка Житомирській області поблизу ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» було встановлено, що вода стала мутно-зеленого кольору і придбала різкий неприємний запах. Крім цього, було виявлено загиблу рибу в кількості 8 527 примірників (плітка, окунь, краснопірка, щука, уклейка, судак і карась). На підставі Акта обстеження берегової лінії р. Гуйва фахівцями Житомирського рибоохоронного патруля були розраховані прямі збитки від втрати потомства в сумі 2 374 963 грн.

Читайте такожЗариблення Дніпра: у річку випустили понад мільйон рідкісних риб

- Вода в озері в Броварах раптово набула неприродного червоного кольору, а місцеві рибалки розповіли, що руками діставали з води мертву рибу. "Червону пляму" не локалізували, і вона встигла розійтися по всій поверхні води і осісти. В результаті в "кривавому" озері під Броварами передохла вся риба.

- У Хмельницькій області, в Блакитному озері відбулася локальна екологічна катастрофа. У водоймі спостерігається масовий мор риби. Зараз озеро знаходиться в критичному стані. На даний момент озеро і його берег покриті шаром мертвої риби, а на дні видно загиблих жаб. З живих істот є тільки качки, які недавно прилетіли, і жуки-плавунці, - зазначають активісти.

- У столичному водоймі по вулиці Булгакова масово загинула риба. Черепахи і качки, які постійно перебували в озері, вижили.

- У Києві в парку Нивки в озері почервоніла вода. Екологи виявили в ньому багато бактерій, які звичайно розвиваються у водоймах з підвищеним рівнем органічного забруднення.

- Озеро Сонячне на столичних Позняках покрилося синіми плямами. Отруєння водойми призвело до загибелі риби.

- На Харківщині стався масовий мор риби. Відео з тоннами мертвої риби виклали в соцмережу. Підозрюють, воду у водосховищі чимось забруднюють, саме тому і гине риба.

- Причини масової загибелі риби у Каховському водосховищі на Херсонщині так і не вдалося виявити... Експертна комісія, яка обстежила акваторію біля села Светлово у Каховському районі Херсонщини, не виявила ознак інфекційного або хіміко-токсикологічного зараження води. Найбільш вірогідною залишається версія забруднення води з хімікатами полів.