На сьогоднішній день знаходиться на перетримці 23 кота \ pexels.com

Волонтер Світлана Бразалук повідомила, що рік тому прийшла ідея відкрити перетримку для тварин з вулиці, за цей час через такий «притулок» пройшло 173 коти і 9 собак.

Читайте такожУ Чорноморську з'явилися будиночки для котів-безхатченків (фото)

Про це вона розповіла на прес-конференції в ІА «МІСТ-ДНІПРО». «Перетримка – це тимчасове перебування тварини на період, поки їм підшукають сім'ю. За ними доглядають, роблять щеплення, обробляють. Тварини потрапляють до нас з вулиці, і готуються до переїзду в будинку до нових господарів", - розповіла Бразалук.

Відео дня

За її словами, перетримка розрахована на 50 тварин, також є карантинне приміщення, тому що інфекції можуть проявитися протягом якогось подальшого часу. Такий карантинний період триває до 2 місяців.

"Після цього ми переміщаємо тварину в загальну залу, куди люди відповідно можуть прийти і вибрати собі тварину", - зазначила вона.

Волонтер зазначила, що за рік роботи через перетримку пройшло 173 коти і 9 собак. На сьогоднішній день знаходиться на перетримці 23 кота, інші вже прилаштовані.

"У нас немає завдання просто віддати тварину, ми проводимо співбесіди з сім'ями, які бажають завести улюбленця. Нас цікавить такі питання як: чи були у них раніше домашні улюбленці, якщо так, що з ними сталося"», - сказала вона.

Також Світлана Бразалук додала, що центр перетримки тварин знаходиться на вул. Кронштадская, 9а та всі, хто бажає знайти нового домашнього улюбленця, можуть туди звернутися.