REUTERS

Останній підрахунок популяції тигрів у мангровому лісі Бангладеш неприємно вразив вчених. Тварин залишилося не більше 100 особин, тигри у країні зникають на очах.

Як повідомляє Naked Science з посиланням на Агентство France-Presse, останній облік тигрів у мангрових лісах проводився у 2004 році, тоді вчені зафіксували 440 особин. Тепер залишилося не більше сотні. На цей раз зоологи використовували для визначення популяції приховані камери в лісі, а не підрахунок слідів лап хижаків, як раніше, і в результаті отримали більш точний результат.

Читайте такожЧерез глобальне потепління білі ведмеді можуть вимерти за 10 років - вчені

Відео дня

В Індії, яка межує з Бангладеш, за оцінкою дослідників, зараз налічується 2 тис. 226 особин бенгальських тигрів. Вчені вважають, що ця цифра перебільшена. За словами професора зоології бангладешського університету Jahangirnagar Мунірула Хана, нові дані підтвердили найгірші побоювання фахівців. За інформацією Всесвітнього фонду дикої природи, чисельність тигрів в усьому світі впала зі 100 тис. в 1900 році до цифри близько 3 тис. 200 в наші дні.

Нагадаємо, на початку поточного року влада Індії відзвітували про зростання популяції тигрів в країні на 30%. Дані були отримані після перепису хижаків в рамках урядової програми «Проект тигр».