У Берлінському зоопарку з'явилася пара великих панд / фото facebook.com/zooberlin

24 червня 2017 року до Берлінського зоопарку з Китаю нарешті прибула пара великих панд – трирічна Мен-Мен та семирічний Цзяо Цин. У Німеччині ця подія викликала неабиякий інтерес преси та громадськості.

Наразі тварини звикають до своєї нової домівки та проходять необхідний карантин. Відвідувачі ж зможуть побачити панд с 6 липня.

Як відомо, усі панди у світі вважаються власністю Китаю, який інколи здає їх в оренду іншим зоопаркам світі. Водночас усі народжені закордоном пандочки також є власністю Китаю та мають бути повернуті на історичну батьківщину.

Відео дня

Читайте такожPornhub закликав знімати домашнє порно у костюмах панд заради збереження виду (відео)

При цьому повідомляється, що оренда Мен-Мен та Цзяо Цин обійдеться німецькому зоопарку в 1 мільйон євро на рік, а термін оренди становитиме 15 років.

Зазначимо, раніше в Берлінському зоопарку вже мешкала пара панд, однак вони так і не змогли дати потомство. Самиця померла у 2007 році, а самець – у 2012-му у віці 34 роки і на той момент він вважався найстарішою пандою у світі.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня у північному заході Китаю народилися троє дитинчат великої панди. Загалом же нині у світі налічується трохи більше 2 тисяч великих панд.