russianemirates.com

Коли минулого місяця рибний ринок Deira Fish Market в Дубаї закрив свої двері, десятки бездомних кішок, що жили навколо нього, фактично опинилися на вулиці і приречені на смерть, повідомляють "Російські Емірати". Ситуація ускладнювалася з кожним днем, оскільки старий рибний ринок повинен бути знесений наприкінці місяця.

Читайте такожУ Києві офіційно заборонили вилов вуличних котівМешканка ОАЕ українського походження Наталія Картавенко запустила кампанію в Facebook на допомогу "вмираючим, голодним, спраглим і хворим" тваринам.

З допомогою інших добровольців Наталія ловила котів, організовуючи їх стерилізацію та підшукуючи їм нові місця проживання. Сама Наталя взяла більше 30 тварин, інші волонтери – ще близько сорока.

Відео дня

Наталя також зв'язалася з доктором Маналем Аль Мансурі, головою групи з захисту тварин, який організував зустріч з муніципалітетом Дубая, щоб допомогти котам, які залишилися.

У підсумку, за підтримки муніципалітету активістам вдалося врятувати більше 80 кішок. Врятовані тварини пройдуть стерилізацію і будуть переміщені в інші райони.

russianemirates.com

Хашим Мухаммед Аль Авадхі, голова відділу ветеринарних служб муніципалітету Дубая, сказав, що з тих пір, як рибний ринок був переміщений на нове місце, кішкам доводилося боротися за виживання. Він зазначив, що кішки отримають необхідні догляд і лікування, перш ніж з допомогою програми Aleef для них будуть знайдені нові господарі.