Ілюстрація REUTERS

Королівське товариство захисту тварин і австралійське відділення Всесвітнього фонду дикої природи підготували доповідь про те, як живеться коалам. Екологи попереджають, що уже в найближчому майбутньому цей вид буде стикатися із серйозними проблемами, передає Platfor.ma.

Науковці впевнені, що вирубка евкаліптових лісів – тобто природних середовищ існування коал – призведе до серйозного скорочення їхньої популяції. За словами вчених, ніхто не вивчає масштаби впливу цього процесу на тварин, а вирубку і подальше будівництво нормально не контролюють.

Читайте такожАвстралійські зоологи навчили коал переходити дорогу за правилами

Відео дня

Наприклад, в австралійському штаті Новий Південний Уельс будують поселення на 33 тис. будинків прямо посеред лісу, де мешкають кілька сотень коал. За словами науковців, якщо проект буде втілений, то він розріже ліс навпіл. Після цього коали будуть страждати від зустрічей із собаками, а в пошуках їжі їм доведеться перетинати дороги, де вони можуть легко потрапити під машини.

Дослідники попереджають, що такими темпами вже за кілька поколінь цих довірливих сумчастих у дикій природі може взагалі не залишитись. Наразі коали перебувають у категорії "види під загрозою", але далі все може стати набагато гірше.