Кошторис програми становить 248 мільйонів гривень / фото УНІАН

Депутати Хмельницької обласної ради ухвалили програму поводження з твердими побутовими відходами на 2018-2022 роки з обсягом фінансування 248 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні за це рішення проголосувала більшість обранців на черговій сесії.

Основний фінансовий ресурс у розмірі 98,4 млн грн заплановано виділити на придбання контейнерного парку, облаштування відповідних майданчиків та оновлення парку сміттєвозів.

Відео дня

Читайте такожТариф для населення на вивезення сміття пропонують підвищити у 2-2,6 раза

Крім цього, у рамках програми впроваджуватиметься система сортування відходів; розроблятимуться схеми санітарного очищення територій міст та районів, сільських населених пунктів, ОТГ області; визначатимуться місця та будівництво (технічне облаштування) регіональних полігонів (сміттєпереробних заводів), що відповідатимуть сучасним стандартам та санітарним нормам та інші.

В цілому під обласну програму поводження з відходами планується залучити 114 млн грн з місцевих бюджетів, 103,7 млн грн з інших джерел (у тому числі, коштів комунальних підприємств) і 30,2 млн грн коштів держбюджету.

Довідка УНІАН. Щорічно в Хмельницькій області утворюється близько 322 тис. тонн відходів. Співвідношення обсягів твердих побутових відходів, що утворюються в міській та сільській місцевості, становить 81,5% та 18,5% відповідно.

В області діють 784 звалища й полігони твердих побутових відходів, які не відповідають сучасним нормам експлуатації. Із усієї кількості звалищ і полігонів 774 об’єкти є несанкціонованими та такими, що не мають оформлених у встановленому законом порядку документів, які засвідчують право користування земельними ділянками.