Причина виникнення загоряння з’ясовується / фото dsns.gov.ua

У селищі Рогань Харківського району рятувальники ліквідовують пожежу на полігоні твердих побутових відходів.

Читайте такожЛьвівських екоіспекторів не пустили до сумнозвісного Грибовицького сміттєзвалища

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні ДСНС України в Харківській області, сьогодні, 3 травня, о 2:04 до Служби порятунку «101» від працівників підприємства ТОВ «Сміттєпереробний завод» надійшла інформація про пожежу на полігоні зберігання та утилізації твердих побутових відходів у селищі Рогань.

Відео дня

За відомостями ДСНС, до місця пожежі були направлені сили і засоби ДСНС 7-ми оперативних пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах у складі 23 рятувальників. На момент їх прибуття вогонь встиг поширитися на площу 600 кв. м та у глибину до 3 метрів.

«Гасити такі пожежі доволі складно, адже під час горіння твердих відходів вогонь швидко поширюється всередині сміттєвого масиву і по його поверхні, при цьому горіння сміття супроводжується великою кількістю токсичного диму та, як наслідок, задимленням значної території навколо», - зауважили у відомстві.

фото dsns.gov.ua

В ДСНС зазначили, що загальна площа даного полігону складає приблизно 21,2 га, а глибина – 15 м. Тож існувала загроза збільшення масштабів пожежі до значно великих.

На гасіння пожежі рятувальники подали 4 пожежних стволи. В роботі з гасіння вогню рятувальникам допомагали члени добровільної пожежної команди зі своєю автоцистерною та робітники сміттєпереробного заводу з інженерною технікою, котра налічувала 2 екскаватора, 5 самоскидів і 3 бульдозери.

О 6:40 спільними зусиллями вдалося локалізувати пожежу. Наразі ситуація контрольована, проводиться ліквідація поодиноких осередків тління. Відкритого горіння не спостерігається. Інженерною технікою проводиться рекультивація сміття та його проливання водою. Жертв та постраждалих немає.

фото dsns.gov.ua

Причина виникнення загоряння з’ясовується.