З 1 січня вивезення сміття для мешканців столиці подорожчав майже на 20% / фото УНІАН

У Києві з 1 січня почали діяти нові збільшені тарифи на вивезення сміття, які встановила КМДА для виконавця послуг - КП "Київкомунсервіс".

Читайте такожПісля новорічних святкувань у центрі Києва комунальники зібрали понад 100 тонн сміття (відео)

Про це повідомила прес-служба КП "Київкомунсервіс", посилаючись на текст відповідного розпорядження КМДА від 26 грудня 2018 року, яка отримала реєстрацію в Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві 27 грудня 2018 року.

Відео дня

"Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" інформує, що розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 26.12.2018 №2352 "Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами (збирання, перевезення, утилізація, поховання) виконавцю послуг - Комунальному підприємству виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) "Київкомунсервіс" з 01.01.2019 року змінено тарифи на послуги з вивезення побутових відходів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженням, тариф на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) для населення зріс на 19% - з 129,26 гривні/кубометр до 159,10 гривні/кубометр, для бюджетних установ на 15% - з 147,64 гривні/кубометр до 172,91 гривні/кубометр, для інших споживачів на 24% - з 156,13 гривні/кубометр до 204,31 гривні/кубометр.

Цим же розпорядженням підвищено вартість послуги для населення на вивезення великогабаритних побутових відходів - з 115,09 гривні/кубометр до 175,82 91 гривні/кубометр, тобто на 35%.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня 2018 року Київрада визначила вивезення твердих побутових відходів окремою комунальною послугою. Депутати доповнили четвертим пунктом перелік ЖК-послуг у житловому фонді Києва, затвердженого рішенням Київради від 8 листопада 2017 року: "Послуга з вивезення побутових відходів".

Вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) став окремою послугою з 1 липня 2018 року.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, коментуючи рішення Київради, зазначив, що мешканці Києва будуть оплачувати послугу з вивезення ТПВ окремо, причому тариф буде залежати не від площі окремо взятої квартири, а від кількості людей, які фактично проживають там, і від типу будинку. За його словами, поява окремої послуги з вивезення сміття обгрунтовано тим, що з 10 червня повноцінно набрав чинності закон України "Про житлово-комунальні послуги". Новий закон не передбачає, що в послугу з управління багатоквартирними будинками входить вивезення ТПВ.

27 грудня Пантелєєв заявив про намір міської влади з 1 січня 2019 року підняти ціни на квартплату в частині обслуговування будинків та прибудинкової території у зв'язку з підвищенням цін на електроенергію, що використовується для освітлення місць загального користування і функціонування ліфтів у багатоквартирних будинках.

Сьогодні, 8 січня, "Київводоканал" повідомив, що на засіданні НКРЭКУ, яке відбулося 21 грудня у формі відкритого слухання, були прийняті проекти постанов про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення і тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для ЗАТ "АК "Київводоканал". Проектами постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, передбачено підвищення тарифів на 7% -12%.