Співробітники приватного музею виявили в шлунку мертвого клюворила, тварини із загону китоподібних, 40 кілограмів пластику.

Співробітники приватного музею D’Bone Collector Museum в Давао (Філіппіни) 16 березня знайшли на схід від міста мертвого клюворила (Ziphius cavirostris), пише N+1 із посиланням на BBC.

Як повідомив музей, у його шлунку вони виявили 16 мішків для рису, чотири мішки з бананових плантацій і велику кількість пластикових пакетів (повний список знахідок музей обіцяє оприлюднити пізніше).

Відео дня

"Я не був готовий побачити таку кількість пластику. Його було так багато, що почалася кальцифікація", - сказав засновник музею Деррелл Блетчлі.

Як пише BBC, згідно з доповіддю Ocean Conservancy і McKinsey Center for Business and Environment від 2015 року, на п'ять азіатських країн - Китай, Індонезію, Філіппіни, В'єтнам і Таїланд - припадає до 60 відсотків усього пластикового сміття, що потрапляє в океани.

Читайте такожВлада Вануату хоче заборонити одноразові підгузки та інші товари з пластиком

Людство виробляє близько 400 мільйонів тонн пластику в рік, на переробку при цьому йде не більше 20 відсотків. Основну масу пластику утилізують разом з іншим сміттям, нерідко він потрапляє в Світовий океан (до 12 мільйонів тонн на рік), де представляє загрозу для морських мешканців.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року співробітники індонезійського національного парку і екоактивісти знайшли в шлунку мертвого кита, тушу якого винесло на берег, шість кілограмів пластику, у тому числі 115 пластикових стаканчиків і два капці.