flickr.com/jen66

Понад 600 дайверів з Єгипту та інших країн взяли участь в акції з очищення дна Червоного моря від сміття в районі єгипетського курорту Хургада, водночас встановивши рекорд наймасовішого підводного занурення. Очолив акцію особисто міністр туризму Єгипту Халед Рамі, який не тільки занурився під воду, але й дав інтерв'ю одному з місцевих телеканалів прямо на воді, передає РИА Новости.

"Ми давно планували цей захід, наше завдання було зібрати як мінімум 400 дайверів, щоб почистити дно моря і зафіксувати новий світовий рекорд, нам це, на щастя, вдалося", — розповів агентству організатор акції, володар рекорду найглибшого занурення Ахмед Габр.

За його словами, кожному дайверу було поставлене завдання вийти з води з яким-небудь предметом, який не має відношення до морської екосистеми.

Відео дня

Рекорд з наймасовішого занурення зафіксував представник Книги рекордів Гіннесса. "В основному, дайвери — громадяни Єгипту, але є й представники Росії, США, Британії", — пояснив Габр.

Читайте такожГолландський студент розробив установку, яка очистить Тихий океан від 40% сміттєвої плями за 10 років (фоторепортаж)

За його словами, з міркувань безпеки занурювалися групами по 20-25 осіб, тому занурення в результаті розтягнулося на кілька годин.

Попередній рекорд з масового занурення належить уряду Абу-Дабі. У 2014 році там занурилися під воду одразу 300 учасників. "Подібні акції проводяться у всьому світі, де популярний наш вид спорту", — пояснив Габр. За його словами, дайвери мають намір знову зібратися в інших куточках Єгипту, в тому числі на Середземному морі, а можливо навіть і на Нілі.

Міністр туризму Єгипту зазначив, що такі акції не тільки привертають увагу до проблем екології, але й сприяють створенню позитивного образу єгипетських курортів.