УНІАН

Про це УНІАН повідомили в Асоціації благодійників України.

Метою заходу є формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку.

Очікується, що у 2016 році до акції, яка охопить понад 5 тис. різноманітних локацій, долучаться близько 700 тис. учасників по всій території України.

Відео дня

«В акції беруть участь громадяни, громадські організації, комерційні компанії та державні підприємства, співробітники яких приєднуються на рівні корпоративної соціальної відповідальності, та відомі особистості», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в асоціації, «щоб доєднатися до акції «Зробимо Україну чистою разом!», треба заповнити форму реєстрації на сайті letsdoitukraine.org, обрати або запропонувати найближчу локацію та, взявши необхідний інвентар, вийти на найбільшу толоку країни».

Разом з акцією відбудеться всеукраїнський екологічний фестиваль «Чистоfest», форуми, круглі столи, еко-тренінги, просвітницькі заходи, конференції та інші активності.

Ініціатором та головним організатором акції «Зробимо Україну чистою разом!» є громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» (LDU). Ця організація є частиною всесвітнього руху «Let’s Do It! World», що об’єднує понад 14 млн людей в 112 країнах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні, щоб піклуватися про екологію планети.